Woonreportage

Ecologisch & duurzaam

In het landelijk groene en rustieke Hever verwelkomen Francine en Jan mij hartelijk in hun strakke woning met lineaire vormgeving. Opvallende eyecatcher in de façade is de platte, brede gevelsteen met diepliggende voeg in combinatie met het horizontaal ingewerkt Steron houtwerk.

“We wilden met deze warme accenten de conceptuele woning optimaal integreren in de omringende natuur. Vroeger woonden we klassiek, maar we wilden met deze stijlverandering een wow-effect creëren. De architect heeft ons daarin ook uitstekend begrepen.” 

En het moet beaamd; de leefruimte baadt in het licht. Warme, donkere houttoetsen geven extra cachet aan de zachte combinatie van witte muren en open leefkeuken met de grote, lichtgrijze tegelvloer.  En terwijl sfeer en functionaliteit elkaar harmonieus vinden, genieten we via de brede raampartij met verzonken dorpels van de prachtige wildtuin. Opvallend pronkstuk is het subtiel aangelegde terras met majestueuze betontegels.

“We zochten natuurlijk een bouwpartner die onze droom van een moderne interpretatie van landelijk wonen met ecologische en duurzame materialen kon verwezenlijken. Via de ‘Wonen’-beurs te Mechelen kwamen we in contact met bouwadviseur Marc die ons meteen een zeer goed gevoel gaf. Het is belangrijk dat iemand een luisterend oor biedt. Maar we werden zelf ook uitstekend geadviseerd betreft de troeven van traditionele woningbouw. Vooral de duurzaamheid en waardenbehoud hebben ons finaal overtuigd!

Verder opteerden wij voor een bijna-energie-neutrale woning met een geothermische warmtepomp op diepteboring. En met net dat tikkeltje meer zonnepanelen genieten we nu van een zaligmakend comfort; je hoort werkelijk niets, we beschikken over vloerverwarming én koeling, overal meteen warm sanitair water, en we hebben een negatieve waarde van ongeveer 800 KiloWatt. Ronduit indrukwekkend.”

detailfoto keuken afwerking
detailfoto trap
detailfoto woonruimte
detailfoto sanitair
detailfoto sfeerverlichting
detailfoto raampartij interieur

Video

Bekijk hier hoe Francine en Jan hun samenwerking met SuperHuis hebben ervaren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en kom als eerste alles te weten over de nieuwste SuperHuis realisaties en woonprojecten.