Woonreportage

Dierenartsenpraktijk

Dierenarts Greet Pouders is reeds geruime tijd actief in Lommel en zelfs in dezelfde straat. Daarom heeft ze beslist om haar praktijk verder te zetten op dit hoekperceel.

Superhuis is vooral actief in de particuliere woningbouw maar toch zijn we door Greet gevraagd om voor haar deze dierenartsenpraktijk te ontwerpen alsook uit te voeren. 

Er was veel ruimte voor overleg, we luisterden naar de inbreng van Greet, dit ging vooral over de deuren die naar een bepaalde kant moesten openen. Ook veel lichtinval was erg belangrijk voor haar.

In een praktijk zijn er andere functies vervat dan bij een particuliere woning, waaronder een receptie, consultatieruimte, operatiekamer en recovery ruimte. Op het gelijkvloers werd er ook nog een keuken en toilet voorzien.

Een gezellig terras met zicht op de tuin en pony mocht zeker niet ontbreken.

Op de eerste verdieping werd er nog een labo en technische ruimte gecreëerd, alsook een slaapkamer met badkamer zodat Greet in uitzonderlijke gevallen in de buurt van haar herstellende dieren kan blijven.

Deze functies zijn in een moderne vormgeving gegoten en is dit strak gebouw uitgevoerd met eigentijdse en tijdloze materialen.

Greet haar favoriete plek is de inkomhal/receptie omdat deze ruim is en er veel licht van buitenaf binnenvalt. Het is voor haar de eyecatcher van het gebouw.

Naast de vele succesvol gerealiseerde particuliere woningen zijn SuperHuis samen met Greet heel trots op dit project en kunnen de huisdieren van Lommel en omgeving hier terecht voor een prima verzorging!

SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel detail buitenschrijnwerk
SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel receptie en ontvangstruimte
SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel voorgevel
SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel consultatieruimte
SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel zijgevel
SuperHuis dierenartsenpraktijk in Lommel detail decoratie

Video

We brachten een bezoek aan de dierenartsenpraktijk in Lommel.
Bekijk hier de reportage.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en kom als eerste alles te weten over de nieuwste SuperHuis realisaties en woonprojecten.