Wegenwerken in Massenhoven


We houden u graag op de hoogte van de werken aan de brug in Massenhoven.
Hier kan u steeds het laatste nieuws terugvinden.

Update 10-06-2020

Na een periode van zoeken en tasten hebben de aannemers van zowel Wegen en Verkeer als De Vlaamse Waterweg nv zich kunnen organiseren om de werkzaamheden te hervatten, daarbij nog steeds rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen. Nu ze opnieuw kunnen vooruitkijken hebben het Agentschap Wegen en Verkeer, De Vlaamse Waterweg nv en de gemeente Zandhoven een nieuwe planning opgemaakt. De gezamenlijke ambitie is om de brug op tijdelijke locatie in oktober in gebruik te nemen. Daarna kan De Vlaamse Waterweg nv de bestaande brug afbreken en aansluitend starten met het bouwen van de nieuwe landhoofden op de definitieve locatie. Vervolgens komen de werkzaamheden voor het verplaatsen en verhogen van de nieuwe brug van de tijdelijke naar de definitieve locatie aan de beurt.

Stand van zaken op de werf:

De eerste etage van de keermuur voor het fietspad richting jaagpad is intussen een feit. Momenteel wordt de fietstunnel onder de Liersebaan richting de carpoolparking verder gebouwd. Aansluitend kan de aannemer de keermuur verder ophogen en uiteindelijk de rijweg richting Lier aanleggen. De werken in deze zone duren vermoedelijk nog tot begin oktober.

De aannemer van De Vlaamse Waterweg nv werkt deze maand verder aan de staalstructuur van de brug. In de zomermaanden juli en augustus staan de werkzaamheden aan het betonnen brugdek op de planning. In deze periode valt ook nog de bouwvakantie. In de loop van september wordt de betonstort van het brugdek uitgevoerd, gevolgd door de asfalteringswerken voor de onder- en toplaag.

De huidige verkeerssituatie blijft ongewijzigd. Verkeer rijdt plaatselijk over versmalde rijstroken en wordt met tijdelijke werflichten geregeld. Ook het jaagdpad blijft afgesloten. Fietsers volgen de gekende omleiding via de brug van Viersel.

Kaart wegenwerken Massenhoven

Deel op Facebook | Deel op Twitter | Deel op Linkedin

Bouwadvies nodig ?


Vraag hier gratis en vrijblijvend een gesprek met een SuperHuis-bouwadviseur!

Vraag een gesprek aan

Zullen wij u op de hoogte houden?

Schrijf u vrijblijvend in op onze nieuwsbrief.