Wegenwerken in Massenhoven


We houden u graag op de hoogte van de werken aan de brug in Massenhoven.
Hier kan u steeds het laatste nieuws terugvinden.

UPDATE 18-06-2021 Agentschap wegen & verkeer

Op 7 juni verschoven we de brug over het Albertkanaal naar de definitieve positie. Veel geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. Hoewel het technisch een belangrijke operatie was, was dat voor de kijklustigen veel minder zichtbaar. Aan een gemiddeld tempo van zes meter per uur was er ter plaatse weinig beweging te zien. Daarom maakten we ook een time-lapsefilmpje van de volledige inschuifoperatie. Dat filmpje kan u vanaf volgende week bekijken op de website.
 

Asfalteringswerken Liersebaan en Zagerijstraat op maandag 21 juni
Nadat de brug ingeschoven is, werkten de aannemers verder om de Liersebaan opnieuw aan te sluiten op de brug. Volgende maandag brengen we de toplaag asfalt aan op de Liersebaan.
 
Ook de Zagerijstraat krijgt dan een nieuwe asfaltlaag vanaf de N14 tot onderaan de bocht. We pakken de straat in twee delen aan: weghelft per weghelft. Het verkeer kan dan beurtelings over de vrije weghelft passeren, zodat alle bedrijven bereikbaar blijven. Al zal dit wel wat hinder met zich meebrengen.
 

Opening brug en Liersebaan op 28 juni
In de loop van maandag 28 juni gaan de nieuwe brug en de Liersebaan terug open voor het verkeer. Na een afsluiting van zo’n 6 weken is er dan opnieuw doorgang over het Albertkanaal in Massenhoven en moet het verkeer niet langer via Viersel omrijden.
 

Afrondende werken tot september
Met het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn de grootste infrastructuurwerken afgerond. Al vertrekt de aannemer nog niet helemaal.
Van eind juni tot midden september wordt de projectzone nog helemaal afgewerkt. Zo richten we de carpoolparking in, werken verder aan de aansluitende wegen hiernaartoe en aan de tunnels onder de N14 en de op- en afrit. Ook de jaagpaden ter hoogte van de nieuwe brug worden opnieuw aangelegd. Tot slot legt de aannemer deze zomer nog een dienstpad aan vanaf de N14 richting het jaagpad, waardoor er tijdelijk en lokaal opnieuw één rijstrook ingenomen kan worden op de N14.

 

Deel op Facebook | Deel op Twitter | Deel op Linkedin

Bouwadvies nodig ?


Vraag hier gratis en vrijblijvend een gesprek met een SuperHuis-bouwadviseur!

Vraag een gesprek aan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en kom als eerste alles te weten over de nieuwste SuperHuis realisaties en woonprojecten.